Selecteer een pagina

De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in talentontwikkeling. Talentontwikkeling heeft vele dimensies. Zelf praat ik liever over Persoonlijk Leiderschap, maar dat is een onderwerp voor een andere keer. Talent gaat over de gave hebben om iets goed te kunnen. En dat niet alleen. Vervolgens heb je óók de ambitie om er iets mee te doen, en je hebt tevens discipline nodig om jaren te stoeien met je talent en drijfveren. Als je al deze aspecten combineert, dan kom je ver in het leven, is het credo.

Afgelopen 10 jaar heb ik geïnvesteerd in het ontdekken, wat mij bijzonder en uniek maakt. Om mijn talent te verfijnen, heb ik veel vlieguren gemaakt, veel tegenslagen en teleurstellingen geïncasseerd. Ik  heb zelfs overwogen om te stoppen met ondernemen, want ondanks dat we hele gave dingen doen, is mijn visie nog niet gaan vliegen.

Diep van binnen ervaar ik toch dat ik op de juiste weg zit en krijg ik in kleine kring enorme waardering van klanten en professionals. Sinds kort ervaar ik sterk het gevoel dat ik het maximale uit mijn talent en mijn middelen heb gehaald. Ik geloof nu dat iedereen een Joop nodig heeft. Volgens mij zou Reinout Oerlemans nooit zo groot zijn geworden zonder Joop van den Ende. Dus bijzondere talenten hebben een Joop nodig, die hen tot grote hoogtes helpt komen, is mijn stelling.

Klopt dit? Hebben alle talentvolle mensen die we kennen een Joop gehad? Heeft Joop zelf eigenlijk een “Joop” gehad? Heb ik er ook één nodig? Of moet ik “gewoon” nóg harder werken?

 

Mijn visie en droom: jaarlijks 1 miljoen mensen helpen hun unieke talent  en missie te ontdekken en te ontwikkelen voor de prijs van een spijkerbroek.

Denk jij groter dan mijn dromen? En kun jij mij helpen mijn visie en droom groot te maken?

Steven de Lira