Selecteer een pagina

Wat ik geleerd heb van mijn eerste birthday-challenge

Vieren van mijn verjaardag is iets wat ik niet heel graag doe. Vieren dat ik weer 365 dagen adem heb mogen halen is een natuurlijk proces, niet vanzelfsprekend, maar ook niet bijzonder vind ik. Daarom heb ik vanaf dit jaar met mezelf afgesproken dat ik mezelf ieder jaar ga uitdagen met een birthday-challenge. Een #birthday-challenge draagt bij aan mijn mentale, emotionele, spirituele of fysieke groei zodat ik #FutureFit kan zijn en blijven.

Het is vandaag 29 november 2015 ‘the day after mijn birthday-challenge’ (ben trouwens 27 november jarig maar kon die dag niet hardlopen i.v.m. werk).

Wat heb ik geleerd van mijn eerste #birthday-challenge:

  1. Je kunt je goed voorbereiden maar de externe omstandigheden heb je helaas niet in de hand. En vertrouw niet te veel op de technologie, blijf je zintuigen gebruiken.
  2. Ik ben me er bewuster van geworden dat er een verschil is tussen mijn hartverlangen en de doelen die ik formuleer.

Ik merk dat ik nog niet altijd trouw ben aan mijn behoeften. Er bestaat een verschil tussen mijn behoeften en de doelen die ik hierbij formuleer. Ik loop al jaren hard omdat het mij helpt te ontspannen en fit te blijven. Begin dit jaar heb ik ontdekt dat ik een mega-gevoel van ontspanning ervaar als ik helemaal alleen op het strand hardloop. Door die ontspannenheid heb ik een paar keer erg lange stukken gelopen en had ik een ‘Iron man’ euforisch gevoel. Voor mijn verjaardag wilde ik een mega ‘Iron man gevoel’ ervaren. Dus mijn doelstelling voor mijn birthday-challenge heb ik gezet op 30 km op het strand, gezien ik tot gisteren toe maximaal 21 km ooit heb hardgelopen op een verharde weg.

Mijn birthday-challenge had ik via Facebook gedeeld en uiteraard was men ook nieuwsgierig of het gelukt was. Mijn hoofd zei Nee en mijn hart zei Ja. Ik wilde me als Iron man voelen en dat was gelukt! Mijn hoofd dacht 27,5 km is geen 30 km. Door de enorme tegenwind heb ik een forse strijd geleverd. Had ik met de wind mee gelopen, dan had ik gemakkelijk 30 km kunnen halen, maar ik betwijfel of ik mijn fysieke en mentale grens had kunnen bereiken zoals ik gisteren heb gedaan. Trouw is als ik mijn doelstelling had geformuleerd als “Ik ga hardlopen tot ik mijn fysieke grens bereik”.

Zo had ik ook aan het begin van dit jaar behoefte om samen met een mooi team te bouwen aan de nieuwe versie van mijn software dus zocht ik een investeerder. Het is eind 2015, we gaan over een paar weken een nieuwe software lanceren zonder dat ik een investeerder heb gevonden. Rara hoe kan dat? Ik heb een mooie software-partner gevonden in de jongens van Polder Knowledge uit Rotterdam. Ze zijn mijn maatjes en brengen me veel extra’s wat niet direct met geld te koop is. Ik realiseer me nu dat ik vaker krijg wat ik ‘stiekem’(impliciet) verlang dan wat ik concreet (expliciet) formuleer als doelstelling. Dit is blijkbaar de kracht van het onderbewuste. Dus ik moet meer de tijd nemen wanneer ik mijn behoefte vertaal naar doelstellingen, zodat het gat tussen ‘wat ik wil’ en ‘wat ik vertel wat ik wil’ steeds kleiner wordt. Als dit gat kleiner wordt, zal dit mij enorm helpen omdat mijn bewuste(hoofd) en onderbewuste(hart) meer zullen samenwerken in plaats van elkaar tegenwerken! Mijn fysieke challenge heeft mij mentaal en spiritueel ook verrijkt. Ik heb nu al ideeën voor mijn volgende #birthdaychallenge, ik zal hier in een vervolgblog op terugkomen. Wat wordt jouw birthday-challenge?