Selecteer een pagina

‘Ik denk dat de effectiviteit van zo’n minister enorm zou groeien als hij ook verantwoordelijk wordt gesteld voor het future fit maken van alle ministeries. Daar is ict één aspect van. De mentaliteit en de cultuur bij de overheid moet veel meer op de toekomst gericht worden wat mij betreft.’
‘Innovaties komen eigenlijk altijd vanuit het bedrijfsleven en niet vanuit de overheid. Dat is raar, vind ik, want Den Haag heeft zeker het geld en de middelen. En sommige innovaties, bijvoorbeeld op het gebied van ons onderwijssysteem, moeten wel vanuit de overheid komen. Daar kan ict een grote rol inspelen en daar moet men mee aan de slag.’
‘Digicommissaris Bas Eenhoorn zegt in het FD dat ministeries achter de feiten aanlopen wat betreft dienstverlening. Dat heeft te maken met technologie, maar zeker ook met het aan boord hebben van de juiste mensen. Maak zo’n minister ook daar verantwoordelijk voor.

Forum Ondernemerspanel 21-01-2016 Steven de Lira / Silkbricks / Den Haag

Forum ondernmerspanel 21012016 Forum ondernmerspanel 21012016 Forum Ondernmerspanel  21012016